hu | en
Claude Monet
Claude Monet
Ha impresszionizmus, akkor Claude Oscar Monet, akinek nevéhez szorosan kötődik e stílusirányzat kialakulása. Hogy mi és kik volt életére és művészetére a legnagyobb hatással?! Itt megtudhatod!
Tovább...
Csontváry Kosztka Tivadar
Csontváry Kosztka Tivadar
Csontváry Kosztka Tivadar a Napút festője! A magyar festészet egyik legkülönösebb egyénisége, aki csak 20 éves korától, mindenféle előképzettség nélkül kezdett el foglalkozni a festészettel. Egyéni színvilága és perspektivikus ábrázolásmódja egyedi stílust kölcsönöz munkáinak. Tudj meg többet róla!
Tovább...
Dmitry Spiros
Dmitry Spiros
Dmitry Spiros a színekkel suttogó. A mai kor festője, akit már megtalálunk Youtubon, Twitteren , Instagrammon , Facebookon, Pinteresten és olvashatjuk saját oldalait/blogját is. De foglaljuk is össze, miért is szeretjük őt annyira online jelenléte mellett.
Tovább...
Frida Kahlo
Frida Kahlo
Frida Kahlo élete során 250 művet alkotott, melyek közül közel 80 önportré. Elmondása szerint azért, mert önmagát ismerte a legjobban, és gyakran volt egyedül. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen események ihlették alkotásait, és hogyan vált Frida ikonná, olvass tovább!
Tovább...
Gustav Klimt
Gustav Klimt
Gustav Klimt a macskák és a nők szerelmese, az aranyfestészet megszállottja és a bécsi szecesszió vezéregyénisége. Vajon mit mutathat még magából egy festő? Derítsük ki!
Tovább...
Leonid Afremov
Leonid Afremov
Leonid Afremov színpompás képei igazán szemet gyönyörködtetőek, tele optimizmussal és lendülettel. A vásznon főként utazásai során szerzett élményeit és rajongásig szeretett kis kedvenceit örökítette meg. Művészete kiteljesüléséhez azonban rögös életút vezetett.
Tovább...
Victor Vasarely
Victor Vasarely
A magyar származású Vasarely, eredeti nevén Vásárhelyi Győző a magyar művészet egyik legjelentősebb alakja, az op-art irányzat atyja. Hogyan vált egy pécsi fiú az absztrakt művészet vezéregyéniségévé? Most megtudhatod!
Tovább...