hu | en

Híres festők

Benned is felmerült már, hogy vajon mitől vált olyan híressé Andy Warhol? Hogyan lett ikonná Frida Kahlo és miért tartotta annyi nő saját példaképének? Netán kíváncsi vagy Picasso miért festett ilyen furcsa alakokat? Van Gogh tényleg levágta a fülét? Ha mindezekre fényt szeretnél deríteni, olvasd el a Híres festőkről összegyűjtött érdekességeket!

Claude Monet
Claude Monet
Ha impresszionizmus, akkor Claude Oscar Monet, akinek nevéhez szorosan kötődik e stílusirányzat kialakulása. Hogy mi és kik volt életére és művészetére a legnagyobb hatással? Itt megtudhatod!
Tovább...
Csontváry Kosztka Tivadar
Csontváry Kosztka Tivadar
Csontváry Kosztka Tivadar a Napút festője! A magyar festészet egyik legkülönösebb egyénisége, aki csak 20 éves korától, mindenféle előképzettség nélkül kezdett el foglalkozni a festészettel. Egyéni színvilága és perspektivikus ábrázolásmódja egyedi stílust kölcsönöz munkáinak. Tudj meg többet róla!
Tovább...
Dmitry Spiros
Dmitry Spiros
Dmitry Spiros a színekkel suttogó. A mai kor festője, akit már megtalálunk Youtubon, Twitteren , Instagramon , Facebookon, Pinteresten és olvashatjuk saját oldalait/blogját is. De foglaljuk is össze, miért is szeretjük őt annyira online jelenléte mellett.
Tovább...
Frida Kahlo
Frida Kahlo
Frida Kahlo élete során nagyjából 250 művet alkotott, melyek közül közel 80 önportré. Elmondása szerint azért, mert önmagát ismerte a legjobban, és gyakran volt egyedül. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen események ihlették alkotásait, és hogyan vált Frida ikonná, olvass tovább!
Tovább...
Gustav Klimt
Gustav Klimt
Gustav Klimt a macskák és a nők szerelmese, az aranyfestészet megszállottja és a bécsi szecesszió vezéregyénisége. Vajon mit mutathat még magából egy festő? Derítsük ki!
Tovább...
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci
Leonardo da Vincit senkinek sem kell bemutatni, élete és munkássága azonban bőven túlmutat a Mona Lisán és az Utolsó vacsorán.
Tovább...
Leonid Afremov
Leonid Afremov
Leonid Afremov színpompás képei igazán szemet gyönyörködtetőek, tele optimizmussal és lendülettel. A vásznon főként utazásai során szerzett élményeit és rajongásig szeretett kis kedvenceit örökítette meg. Művészete kiteljesüléséhez azonban rögös életút vezetett.
Tovább...
Pablo Picasso
Pablo Picasso
Picasso a festőzseni. Műveit nagyon szeretni vagy nagyon utálni lehet csak. Megosztó munkái mögött érdekes életút áll - halva születéssel, tanulási nehézségekkel, szerelmekkel és szeretőkkel. Ha érdekel, milyen út vezette el a festőt ahhoz, hogy ő legyen Picasso, olvass tovább!
Tovább...
Rembrandt
Rembrandt
Rembrandt a holland aranykornak nevezett időszakban alkotott, akkor, amikor a holland kultúra, tudomány és kereskedelem a virágkorát élte.
Tovább...
Szinyei Merse Pál
Szinyei Merse Pál
Szinyei Merse Pál nevét jó eséllyel mindenki ismeri, aki akár csak hangyányit is érdeklődik a képzőművészetek és az alkotás iránt.
Tovább...
Victor Vasarely
Victor Vasarely
A magyar származású Vasarely, eredeti nevén Vásárhelyi Győző a magyar művészet egyik legjelentősebb alakja, az op-art irányzat atyja. Hogyan vált egy pécsi fiú az absztrakt művészet vezéregyéniségévé? Most megtudhatod!
Tovább...