hu | en
Claude Monet
Claude Monet
Ha impresszionizmus, akkor Claude Oscar Monet, akinek nevéhez szorosan kötődik e stílusirányzat kialakulása. Hogy mi és kik volt életére és művészetére a legnagyobb hatással?! Itt megtudhatod!
Tovább...
Frida Kahlo
Frida Kahlo
Frida Kahlo élete során 250 művet alkotott, melyek közül közel 80 önportré. Elmondása szerint azért, mert önmagát ismerte a legjobban, és gyakran volt egyedül. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen események ihlették alkotásait, és hogyan vált Frida ikonná, olvass tovább!
Tovább...
Gustav Klimt
Gustav Klimt
Gustav Klimt a macskák és a nők szerelmese, az aranyfestészet megszállottja és a bécsi szecesszió vezéregyénisége. Vajon mit mutathat még magából egy festő? Derítsük ki!
Tovább...
Leonid Afremov
Leonid Afremov
Leonid Afremov színpompás képei igazán szemet gyönyörködtetőek, tele optimizmussal és lendülettel. A vásznon főként utazásai során szerzett élményeit és rajongásig szeretett kis kedvenceit örökítette meg. Művészete kiteljesüléséhez azonban rögös életút vezetett.
Tovább...
Victor Vasarely
Victor Vasarely
A magyar származású Vasarely, eredeti nevén Vásárhelyi Győző a magyar művészet egyik legjelentősebb alakja, az op-art irányzat atyja. Hogyan vált egy pécsi fiú az absztrakt művészet vezéregyéniségévé? Most megtudhatod!
Tovább...