hu | en
Minden eszközt kapunk, ami a festéshez szükséges?
Igen! Csak magadat és az alkotó kedved hozd! Lesz számodra kikészítve egy kötény, a festmény elkészítéséhez szükséges eszközök, festékek, törlőkendő és az előkészített vászon.
Kijön az akril festék a ruhából?
Az akril festék, ha azonnal kimossák eltávolítható a ruhából, de ha megszárad, csak ecetes ollóval tudod kiszedni. Ezért érdemes feltűrni az hosszú ingek/felsők ujját vagy olyan ruházatot választani, aminek jól áll ha festékes marad.
Fel van rajzolva a vászon?
Az összetettebb műalkotások esetében néhány vezérvonal fel van vázolva a vászonra. A kötetlenebb stílusú képeknél viszont nem használunk vázlatot.
Mikor érkezzem az Élményfestésre?
Elegendő 5-10 perccel az esemény előtt érkezned! Ez elég idő arra, hogy elfoglald a helyed, kényelmesen elhelyezkedj és ráhangolódj az alkotásra.
Mi van ha előbb érkezem?
Ha előbb érkeznél, kérjük várj még néhány percet, amíg előkészítjük a műtermet, hogy az előttetek lévő csoport után Titeket is tisztaságban és rendezett környezetben tudjunk fogadni. Előre is köszönjük!
Lehet többen festeni egy festményt?
Képeink nagytöbbsége nem csak egyénileg, hanem párban vagy csoportban is elkészíthető. Ezt a választott kép adottságai szabják meg. Ha tanácstalan lennél, olvasd el a kép leírását, ebben megtalálod a szükséges információt vagy érdeklődj ügyfélszolgálatunkon.
Gyerekek jöhetnek a festésre?
Ajánlottan 10 éves kortól már jöhetnek a kisebbek is felnőtt festéseinkre, amennyiben a 3 órás foglalkozás végig koncentrálása nem okoz nekik problémát. Számukra a „könnyű” képeink a legélvezhetőbbek és legjobban elkészíthetők.
Szülőként ott tudok maradni a gyerekkel az óra alatt?
Ha vásároltál magadnak jegyet Élményfestésünkre természetesen igen! Ellenkező esetben kérjük, hogy az óra vége előtt pár perccel gyere vissza gyermekedért. Jó kezekben van! Képzett instruktoraink figyelnek rájuk és gyerekeknek is jobb egy kicsit önállóan elengedni a kreativitásukat.
Mekkora a vászon amire festünk?
Általában 40x50-es vászonra alkotunk. Ez eltérhet az adott kép stílusától. Bővebb információt megtudhatsz a választott képhez tartozó leírásból.
Fizetős-e a parkolás a környéken?
Hétköznap és munkanapokon a parkolás 18:00 után és hétvégén illetve munkaszüneti napokon a környéken díjtalan.
Elvihetem magammal a képet, amit megfestettem?
Természetesen! Hiszen ez a te remekműved! Biztosan jól mutat majd a lakásban vagy remek ajándék lesz a választottnak.
Hogy tudom elvinni majd magammal az elkészült festményemet?
Kapsz majd Alkotásutcás papírtáskát, amibe a képet belerakhatod. Így könnyebb szállítani és a buszon sem néznek furcsán, hogy melyik múzeumból hoztad el ezt a Monet 
Megszárad a kép?
Az akril adottságaiban hasonlít az olajfestékre, de ez gyorsan száradó festék. A száradási ideje mindössze néhány perc.
Mi történik azokkal a képekkel amiket az Instruktorok festenek?
Ezeket a festményeket karitatív egyesületeknek ajánljuk fel, hogy egy kicsit ezzel is színesebbé tehessük a Világot 
Az órán készült fotókhoz hogyan jutok hozzá?
Az Instruktorok által készített fényképeket az Alkotásutca Facebook oldalán a festést követő napon tudod megnézni.