hu | en
Általános tudnivalók
Hány éves kortól lehet részt venni a festéseken?
Ajánlottan 10 éves kortól már jöhetnek a kisebbek is felnőtt festéseinkre, amennyiben a 3 órás foglalkozás végig koncentrálása nem okoz nekik problémát. Számukra a „könnyű” (egy palettával jelölt) képeink a legélvezhetőbbek és legjobban elkészíthetők.
Minden eszközt kapunk, amire szükségünk lesz?
Igen! Csak magadat és az alkotó kedved hozd! Lesz számodra kikészítve egy kötény, a festmény elkészítéséhez szükséges eszközök, festékek, törlőkendő és az előkészített vászon.
Kijön az akril festék a ruhából?
Az akril festék, ha azonnal kimossák eltávolítható a ruhából, de ha megszárad, csak ecetes ollóval tudod kiszedni. Ezért érdemes feltűrni az hosszú ingek/felsők ujját vagy olyan ruházatot választani, aminek jól áll ha festékes marad.
Az események angol vezetéssel is elérhetőek?
Az élményfestések csak magyar nyelven érhetők el!
Fel van rajzolva a vászon?
Az összetettebb képeknél fel van rajzolva néhány vezérvonal, de a szabadabb stílusú alkotásoknál nem használunk vázlatot!
Mikor érkezzek a festésre?
Elegendő 5-10 perccel az esemény előtt érkezned! Ez elég idő arra, hogy elfoglald a helyed, kényelmesen elhelyezkedj és ráhangolódj az alkotásra.
Festhetünk többen is egy képet?
Képeink nagytöbbsége nem csak egyénileg, hanem párban vagy csoportban is elkészíthető. Ezt a választott kép adottságai szabják meg. Osztható képeinket a „párosan is megfesthető” jelöléssel találod meg az oldalon! Páros/osztott festés esetén is annyi jegyet szükséges vásárolni, ahányan a képet festik, hiszen ilyenkor nem egy vászonra festetek, hanem két-három-négy 40x50 cm-es vászonból fog összeállni a nagy közös képetek!
Szülőként bent maradhatok a gyermekemmel a festésen?
Ha vásároltál magadnak jegyet Élményfestésünkre természetesen igen! Ellenkező esetben kérjük, hogy az óra vége előtt pár perccel gyere vissza gyermekedért. Jó kezekben van! Képzett instruktoraink figyelnek rájuk és a gyerekeknek is jobb egy kicsit önállóan elengedni a kreativitásukat. Az eseményen csak azok vehetnek részt, akik a szolgáltatás ellenértékét kifizették. Köszönjük a megértésed!
Mekkora vászonra festünk?
Általában 40x50-es vászonra alkotunk. Ez eltérhet az adott kép stílusától. Bővebb információt megtudhatsz a választott képhez tartozó leírásból.
Vihetek magammal kutyát?
Mivel az órán más résztvevők is vannak, és nem tudhatjuk előre az ő kutyához való hozzáállásukat, így ez sajnos nem lehetséges!
Milyen ruhában menjek festeni?
Kényelmes ruhában gyere, amiben jól érzed magad 3 órán keresztül! A festéshez adunk Neked egy kötényt, így nem kell aggódnod a foltok miatt!
Van lehetőség születésnap, illetve lánybúcsú szervezésére is?
Természetesen, mindkét alkalomra remek időtöltés az élményfestés! Részletekért kattints ide.
Vihetek magammal enni-, innivalót?
Igen, de érdemes inkább az esemény előtt enni egy pár falatot! Innivalóval (kávé, tea) mi is tudunk szolgálni! A festés közben egyszer tartunk egy 15 perces szünetet.
Fizetős a parkolás a környéken?
Ez helyszíneinken eltérő lehet, így érdemes a kapcsolat oldalon tájékozódnod, ide kattintva!
Elvihetem magammal a képet, amit festettem?
Természetesen! Hiszen ez a te remekműved! Biztosan jól mutat majd a lakásban vagy remek ajándék lesz a választottnak. Kapsz majd Alkotásutcás papírtáskát, amibe a képet belerakhatod. Így könnyebb szállítani és a buszon sem néznek furcsán, hogy melyik múzeumból hoztad el ezt a Monet.
Be tudom fejezni a képem 3 óra alatt?
Igen! Mi senkit sem engedünk el, félkész alkotással! Néhány különleges technikával készülő képünk elkészítésének ideje hosszabb, erről bővebben a képek leírásából tájékozódhatsz!
Megszárad a kép?
Az akril adottságaiban hasonlít az olajfestékre, de ez gyorsan száradó festék. A száradási ideje mindössze néhány perc.
Mi lesz azokkal a festményekkel, amiket az instruktorok készítenek?
Ezeket a festményeket karitatív egyesületeknek ajánljuk fel, hogy egy kicsit ezzel is színesebbé tehessük a Világot!
Hol tudom megnézni az órán készült fotókat?
Az Instruktorok által készített fényképeket az Alkotásutca Facebook oldalán a festést követő napon tudod megnézni.
HOGYAN MŰKÖDNEK A WORKSHOPOK? (TÁSKAFESTÉS, SZUPERHŐS FESTÉS, KOSZORÚ KÉSZÍTÉS)
Workshopjaink abban különböznek élményfestéseinktől, hogy ezeken az eseményeken az instruktor nem alkot, így a részt vevők nem irányított alkotási folyamaton vesznek részt, hanem a saját képzeletükre van bízva, hogy művük hogyan fog kinézni. Minden esetben rendelkezésre állnak minta darabok, és sablonok, amikből inspirálódni lehet, illetve természetesen instruktoraink is segítenek, ha elakadnál, de a fő cél a saját kreativitásod kibontakoztatása!
Foglalás, fizetés, módosítás, törlés
Hogyan tudok foglalni?
Weboldalunkon egyszerűen tudsz foglalást létrehozni! Az események menüpontban helyszín, időpont és festmény alapján is tudsz szűrni. Ha ezeket kiválasztottad, add meg a rendelési és számlázási adataidat illetve, hogy hány főre foglalnál, majd katt a foglalás gombra! 
Be tudok menni foglalás nélkül is festeni?
Az óráink gyakran majdnem teltházasak, így sajnos nem tudunk az utolsó pillanatban plusz vendéget fogadni. Előzetes foglaláshoz kattints ide.
Mit tegyek, ha technikai probléma miatt nem tudtam létrehozni a foglalásom?
Nincs más teendőd, mint újra elindítani a foglalási folyamatot. Ha ismét technikai problémába ütköznél, kérlek, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!
Mit tegyek, ha nem kaptam meg a visszaigazoló emailt?
Minden foglalást visszaigazoló emaillel véglegesítünk. Először is, nézd meg, nem került-e a Spam mappába az email! Amennyiben ott sem találod, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal!
Nem tudtam befejezni a Paypal-os fizetésem, mit tegyek?
Rövid időn belül kapni fogsz tőlünk egy automatikus emailt. Az abban található linken keresztül újra megpróbálhatod kifizetni a foglalásodat! Amennyiben még mindig nem jársz sikerrel, kérlek, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal!
FIZETHETEK A FOGLALÁSOM OSZTOTT FIZETÉSI MÓDDAL? PL. BANKKÁRTYA ÉS KÉSZPÉNZ?
Nem, sajnos erre nincsen lehetőség. De fizetésed intézheted készpénzzel, bankkártyával, és SZÉP kártyával is.
MIT TEGYEK, HA MÉGSEM TUDOK RÉSZT VENNI A LEFOGLALT ESEMÉNYEN?
A foglalásodat az esemény napja előtti 48 órában írásban tudod lemondani az info@alkotasutca.hu címre küldött emaillel. A tárgyba minden esetben írd bele, hogy: „Lemondás”. Ha a lemondás a megadott határidőn belül történik, a foglalásodat felfüggesztjük, és áthelyezhetjük egy másik, általad választott eseményre 40 napon belül. 48 órán túl történő lemondást nem áll módunkban elfogadni, és nem tudunk alternatív időpontot felajánlani.
Ajándékutalvány
Hol és hogyan tudok ajándékutalványt vásárolni?
A legegyszerűbb módja az utalvány vásárlásnak, ha az Ajándékutalvány menüpontra kattintasz. Itt különböző stílusú utalványok közül válogathatsz, így biztosan minden alkalomra megtalálod a megfelelőt! Ha a digitális utalvány választod, kényelmesen fizethetsz online, és néhány percen belül meg is kapod a megvásárolt ajándékutalványt! Plasztik kártyás ajándékutalvány vásárlás esetén az online fizetés után, a Magyar Posta szállítási idejével, 1-3 nappal kell számolnod az utalvány kézhezvételéig!
Mennyi ideig érvényes az ajándékutalvány?
Az ajándékutalványok a vásárlás napjától számított 1 évig érvényesek, és készpénzre nem válthatók. Az utalvány nem egy regisztrált névre szól, így ezidőn belül bárki és bármikor felhasználhatja.
Mit tegyek, ha nem kaptam meg a digitális ajándékutalványom?
A vásárlást követően automatikus emailt küldünk neked az utalványoddal, ez esetenként 5-10 percig is eltarthat. Ne feledkezz a Spam mappáról! Amennyiben ezután sem kaptad meg az emailt, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, készséggel segítenek Neked!
Mire használhatom fel az utalványt?
A honlapunkon vásárolt utalvány 12490 HUF értékű foglalkozásokra használható fel! Ha ezt meghaladó összegű eseményen szeretnél részt venni az utalvánnyal, akkor különbözet fizetése szükséges a helyszínen! Erről automatikus emailt küldünk Neked a foglalást követően.
A PÁROS AJÁNDÉKUTALVÁNYOM CSAK EGYÜTT HASZNÁLHATÓ FEL?
Nem, a páros ajándékutalvány vásárlásakor két kupon kódot fogsz kapni, így ez két különböző eseményre is felhasználható!