hu | en
Frida Kahlo élményfestés a Szigeten
2018. 07. 30.

Új színt viszünk az idei Sziget Fesztivál programjába a Magyar Nemzeti Galériával közös szervezésében zajló Frida Kahlo élményfestéssel. Csatlakozz te is és színezzük át a világot! A jelentkezők profi instruktorok segítségével készíthetik el az saját Frida-inspirálta festményeiket az alábbiak alapján:

Az eseményt a Frida Kahlo kiállítása ihlette. Mi a Magyar Nemzeti Galéria kiállítás szervezői felkérésére csatlakoztunk és boldogok vagyunk, hogy így, egyedülálló közelségbe tudjuk  hozni a festőnő művészetét a fesztivál közönségéhez is.

Frida-ról érdemes tudni, hogy a 20. század végi feminista mozgalmak egyik legnagyobb hőse lett, így az 1980-as, 90-es években valóságos Frida-kultusz bontakozott ki világszerte. A feministák azért tudtak ennyire azonosulni festészetével, mert úttörő volt abban, hogy leplezetlenül ábrázolta a női testet, a szexualitást, és a női lélek mélységeit is.

Frida Kahlo egyike az olyan ikonikus művészeknek, aki közel áll a mai fiatalsághoz és könnyen azonosulnak vele. Az útkeresés, lázadás és a fájdalom mind-mind olyan érzések, melyek mindenkit mélyen megérintenek. A festőnő regénybe illően kalandos élete pedig méginkább különlegessé, hitelessé és átütően erőssé teszi alkotásait.

Tudnivalók és jelentkezés

A másfél-két órás, kiscsoportos élményfestés alkalmak augusztus 9-én, 10-én, 13-án és 14-én lesznek a Szigeten az ArtZone sátorban a MNG standjánál. A foglalkozások számára ingyenesek, sőt még plusz ajándékot is adunk majd a résztvevőknek. Hogy részt vegyél az élményfestésen csupán azt kérjük, hogy a szervezés miatt regisztrálj majd a helyszínen.

Ott aztán profi instruktorok segítségével, saját kezűleg készítheted el saját Frida-portrédat, egy 30x40-es vászonra festett képet, melyet természetesen meg is tarthatsz.

Akik már voltak nálunk, azok tudják, hogy mindenkit várunk szeretettel, a program semmilyen előképzettséget nem igényel. Szóval, ha kedvet kaptál, akkor jelentkezz bátran akkor is, ha utoljára óvodában fogtál ecsetet.

Frida Kahlo élményfestés az Alkotásutcában

Ha szívesen festenél te is egy Fridát, de nem leszel kint a Szigeten, akkor is van egy jó hírünk a számodra. Az Alkotásutcában is készíthetsz magadnak egy gyönyörű, színpompás Frida portrét. A kép átütő erővel adja át a művésznő festészetének karakterét és segít neked is megélni a kompromisszumok nélküli fridai alkotói szabadságot.

A művészettörténet leghíresebb egyszarvú...
A sétálás előnyei avagy miért érdemes Go...
Fesd meg saját remekműved
Megnézem az összeset!
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Egyedi vászonkép
Egyedi vászonkép
Kis színes: életünk árnyalatai  - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése