hu | en
Hobbi-lobbi: 3 kreatív hobbi, amitől felszökik az alkotási láz
2020. 06. 19.

Aztt mondanunk sem kell, hogy a kedvenc kreatív hobbink az élményfestés, de ebben a cikkben nem fogunk ennyire hazabeszélni. Ajánlunk viszont 3 olyan új hobbit, ami közel áll a szívünkhöz.

Kreatív hobbik a karantén alatt 

A karantén alatt sokan meghallották kreatív énjük hívó szavát. Így történhetett, hogy a háztartások ropogósra sült friss házi kenyértől illatoztak, és miután az élesztő a fehér hollót is lekörözte ritkaság szempontjából, a porontyok/kutyák/macskák nevelgetése mellé bekúszott a kovász nevelgetése is. Ám most, hogy vége a karanténnak, ideje új, kevésbé derékbőség-ellenes kreatív hobbik után nézni.

Ezekből hoztunk néhányat, lehet válogatni, akár a dinnyeárusnál a Balatonon! 

 

1 - Kalligráfia és a kézzel körmölt szavak csodája

Ha számodra egy ápisz jelenti a cukorkásboltot, rajongsz a cserfes ceruzákért és a filigrán filctollakért, ideje elmélyedni a kalligráfia szexi világában! Számtalan online és offline tanfolyam létezik már, ahol megtanulhatod, hogyan kell igazán cirkalmasan kanyarítani a betűket. Ha pedig egyszer megízlelted a mesteri vonalvezetés ízét, nehezen fogsz megválni tőle!

 

kreatív hobbi - kalligráfia

És hogy mi mindent alkothatsz új tudományodnak hála? Szülinapi leveleket, esküvői meghívót, ültetőkártyát, ajándékkártyát vagy köszönőlevelet. De ha csak a saját kis határidőnaplódat díszítgeted kacskaringós bejegyzésekkel, már megérte elmélyedni a kalligráfia világában!

Azt pedig ugye mondanunk sem kell, hogy egy kézzel írt levél sokkal személyesebb, mintha csak szimplán elküldesz egy emailt?! Fontos alkalmakra megéri vállalni a hosszas körmöléssel járó kihívásokat, hiszen az ajándékod így garantáltan életre szóló emlék lesz, ami boldogan szundikálhat majd egy doboz mélyén, hogy aztán időről-időre elővegyék és újraolvassák!

 

2 - Virágkötészet

Nem kell rögtön fejest ugranod a virágpiacra járás hajnali derengésébe, és az sem sürgető, hogy bemagold a létező összes virág magyar és latin nevét. De ha mindig is szerettél a kertben bíbelődni, több növényed van otthon, mint bögréd, és a virágcsokrok láttán egyből fülig ér a szád, érdemes egy kicsit beleásnod magad a sziromcsodák világába. 

A virágkötészet ugyanis egy mesterség, amit bárki elsajátíthat. Számos workshopot és 1-2 napos tanfolyamot találhatsz, amelyeken profiktól tanulhatod meg, hogyan tudsz lélegzetelállító csokrokat vagy egyéb virágos kompozíciókat készíteni. 

 

Kreatív hobbi - virágkötészet

 

Azon túl, hogy az új tudásod birtokában valódi flow(er) élmény vár rád, a varázslatos virágos díszek nem csak a Te otthonodat tehetik szebbé, hanem ajándéknak is kiválóak!

 

3 - Fotózás

Az Instangram világában mindenki fotós. Az Instagram világában mindenki fotós? 

Mi lenne, ha mostantól nem csak a filterek segítségével tennéd meseszéppé a fényképeidet, hanem tényleg tudnád, mi kell ahhoz, hogy az elkészült kép eleve tökéletes legyen

Fotós tanfolyamokból Dunát lehetne rekeszteni, ami azért is jó, mert így mindenki megtalálhatja a neki valót. Ha például se kedved, se időd, se anyagi háttered nincs ahhoz, hogy beruházz egy profi gépre és meglepd magad egy több hónapos kurzussal, keress egy rövidebbet, ahol kifejezetten a mobilos fotózás trükkjeit lesheted el! 

 

Kreatív hobbi - fotózás

 

Azon túl, hogy a tanultak tükrében sokkal jobb fotókat fogsz készíteni, szinte biztosan másként fogod szemlélni a világot. Aki ismeri a fotózás alapjait, mindenben meglátja a szépet, így az Instagram többé nem a telefonodban lesz, hanem a valóságodban! Hidd el, a nyakadnál és a hüvelykujjadnál csak a lelked lesz boldogabb attól, ha valódi szépségekben, és nem filterezett féligazságokban gyönyörködhet!

 

Íme a bizonyíték, hogy nem kell ahhoz Picassónak vagy Salvador Dalínak lenned, hogy maradandót alkoss! Elég, ha megtalálod a saját kreatív hobbidat, ami néhány órára elfeledteti veled a gondokat, és melegséggel tölti meg a szívedet!

És van képe világítani! - Minden, amit t...
Romantika és romantikus festészet
Fesd meg saját remekműved
Elkészítem!
Yaquina Head-i világítótorony
Április
26
Péntek
18:00
4
Budapest
Párosan is megfesthető
Yaquina Head-i világítótorony Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Liliomfa
Április
26
Péntek
18:00
0
Budapest
Liliomfa Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Csónak a naplementében
Április
27
Szombat
09:30
0
Budapest
Párosan is megfesthető
Csónak a naplementében Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Absztrakt tájkép workshop
Április
27
Szombat
09:30
0
Budapest
Absztrakt tájkép workshop Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Pingvinek - választható színnel
Április
27
Szombat
14:00
0
Budapest
Párosan is megfesthető
Pingvinek - választható színnel Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Megnézem az összeset!
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Egyedi vászonkép
Egyedi vászonkép
Kis színes: életünk árnyalatai  - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése