hu | en
Adventi koszorú workshop: alkoss a saját inspirációd szerint
2023. 11. 15.

Ha közelgő december, akkor karácsonyi hangolódás. Sokan már november közepén (jó, elején…) ünnepi hangulatba öltöztetik az ottonukat, hogy maximálisan kiélvezzék a várakozás időszakát. Az adventi koszorú – bár már az ősz utolsó heteiben is esztétikus nappali-kiegészítő lehet – csak decemberben válik főszereplővé, akkor, amikor vasárnaponként meggyújtunk rajta egy-egy gyertyát, hogy a láng fényében gyönyörködve szép lassan a lelkünkben is megszülethessen a karácsonyi csoda. És bár számtalan üzletben lehet kész koszorút vásárolni, van abban valami varázslatos flow élmény, ha magunk készítjük el a koszorúnkat. Az Alkotásutca adventi koszorú workshopja tökéletes erre, főleg, hogy fix tervek helyett itt valóban szárnyalhat a kreativitásod, és pontosan olyan koszorút készíthetsz, amilyet Te szeretnél! 

Persze azért adunk némi fenyőillatú inspirációt! 

 

2023-ban hódít a természetesség - adventi koszorú fronton is!

A fenyő és az eukaliptusz szerelmi levélkalandja

 

adventi koszorú workshop

 

Érdemes kipróbálni, milyen, ha a koszorún elsősorban a zöld színek dominálnak. A fenyőágak szinte elmaradhatatlan kiegészítői egy adventi koszorúnak, nemcsak a látványuk, hanem az illatuk miatt is. Ám ha nem szeretnél kizárólag tűlevelűekkel dolgozni, plusz jó lenne a zöld további árnyalatát is belecsempészni a kompozícióba, használj eukaliptusz ágakat is. Ha pedig mindezek mellé néhány fagyöngybogyóval is kiegészíted a látványt, egy letisztult, elegáns és végtelenül természetes adventi koszorút kapsz. 

Tipp: a klasszikus karácsonyi piros gyertyák helyett használj erdőhangulatot idéző szürkésbarna kanócosokat. 

 

Karácsonyi illatok a köbön

adventi koszorú workshop

Karácsonykor nem tud túl sok lenni az édesen simogató fűszerek illatából. A jó hír az, hogy ezen fűszerek többsége az adventi koszorún is jól érzi magát. Ragassz a fenyőágak közé szárított narancskarikákat, fahéjrudat és csillagánizst, és máris kész a csoda. Sőt, ha idén egy kicsit korábbra hozod a mézeskalács sütést, a cukormázzal díszített mézeskalács csillagokból, szívekből vagy épp fenyőkből is rátehetsz néhányat a koszorúra. Élmény lesz ránézni!

 

A tobozok ódája a masnival átölelt otthonossághoz

adventi koszorú workshop

Első lépésként a hagyományos koszorú alap köré ragassz tobozokat: az eredmény egy natúr, letisztult összhatás, amelyhez istenien illenek a magyalbogyók és a skót kockás szalagok. Gyertya-fronton talán a bronz vagy az óarany illik a legjobban a színek harmóniájához, de ha némi hó-hangulatra is vágyódsz, használhatsz fehéreket is. Vajon ha néhány fehér hópihét is ráragasztasz a tobozokra, az már giccses vagy pont tökéletes?

 

Kör helyett téglalap: adventi koszorú á’la modernség

adventi koszorú workshop

A klasszikus adventi koszorúk szabályos kör alakúak….azonban van, aki nem szereti a szabályokat követni. Ha Te is szereted elhagyni a kitaposott ösvényeket, készíts hosszúkás koszorút, például úgy, hogy egy ilyen formájú tálcát dekorálsz ünnepi hangulatúra. Használhatsz akár mécsestartókat is, de ha van kéznél egy ragasztópisztoly, merészebb kompozíciót is megálmodhatsz, például úgy, hogy egy kisebb izzósorral is kiegészíted az összhatást, így a “koszorúd” akkor is hangulatos fényekbe burkolózhat, amikor épp nem égnek a gyertyák. 

 

Az Alkotásutca adventi koszorú készítő workshopján 100%-ban kiélheted a kreativitásodat, arról nem beszélve, hogy ha sok alkotóvágytól fűtött ember összegyűlik, ott garantált a jó hangulat!

 

Tökösen őszi dekoráció ötletek, avagy íg...
Téli festmények, avagy az Alkotásutca kr...
Fesd meg saját remekműved
Elkészítem!
A repülő lámpások éjszakája
Április
27
Szombat
18:00
1
Budapest
Párosan is megfesthető
A repülő lámpások éjszakája Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Csodálatos balerina
Április
27
Szombat
18:00
2
Budapest
Csodálatos balerina Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Pillangók a réten
Április
28
Vasárnap
09:30
0
Budapest
Pillangók a réten Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Kaktusz
Április
28
Vasárnap
09:30
0
Budapest
Kaktusz Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Budapest
Április
28
Vasárnap
14:00
5
Budapest
Budapest - Ismeretlen Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Megnézem az összeset!
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Egyedi vászonkép
Egyedi vászonkép
Kis színes: életünk árnyalatai  - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése