hu | en
Téli festmények, avagy az Alkotásutca kreatív festőműhely behavazódása
2023. 12. 07.

 

…természetesen kizárólag a hangulat szempontjából, hiszen az összes festőműhelyünkben kellemes meleg van. Pont olyan kellemes meleg, amelyben kényelmesen elmerülhetsz az alkotás flow élményében. Az pedig már csak az évszak vászonfricskája, hogy a megszokott repertoárunkban most kiemelt szerepet kapnak a havas festmények. Figyelembe véve, hogy a hópelyhek az utóbbi években mérsékelt intenzitással varázsolják fehérré a teleket, a hópaplan rajongóinak különösen ajánljuk, hogy egy havas kép megfestésével gondoskodjanak az évi hóadagjuk egy részéről. 

Egy nálunk elkészített havas kép ráadásul legalább kétszer fog örömet szerezni: először, amikor alkotó-üzemmódban elmerülsz a pemzlibűvölésben, később pedig akkor, amikor otthon büszke örömmel gyönyörködhetsz az elkészült festményben.

Mutatjuk, melyek az idei téli szezon legnépszerűbb festményei, előre szólunk, hogy a Jégvarázs őrület minket is utolért…

 

A sarki fény nyomában…csak olcsóbban, mágikus élménnyel megtöltve

Téli festmények, Alkotásutca, Sarki fény

Aurora borealis. Sarki fény. Sok ember bakancsilstáján ott virít egy sarki fényt megleső utazás, ami azonban – főleg a mostani repülőjegy árak mellett – nem éppen olcsó mulatság. Oké, elismerjük, megfesteni a sarki fényt nem ugyanaz az élmény, de bizonyos szempontból sokkal jobb. Miközben az ecsettel a vászonra csalod a csodás színeket, elkészíted az égbe törő fenyők tűleveleit és telepettyezed az eget csillagokkal, a lelked felejthetetlen utazást tesz majd…

 

Csillogó hegyek: aranyló csúcsok a te kezed nyomán

Téli festmények, Alkotásutca, Világító hegyek

A hegyek tudnak valamit. Végtelen erejük van, hitet és reményt sugároznak. Az aranylóan havas csúcsok látványa pedig lélegzetelállító szépségű. Életünk során mindannyian megküzdünk a saját “hegycsúcsainkkal”, az Alkotásutcánál azonban kizárólag a hegyek csodáival találkozhatsz. Miközben azzal bíbelődsz, hogy az instruktor utasításait követve színnel és élettel töltsd meg a festményedet, szinte érezni fogod a havas táj illatát és a friss levegő szívmelengető csípősségét. 

 

A Kis Herceg Rókája hóban pózol

Téli festmények, Alkotásutca, Havas táj

 

Az Alkotásutcánál saját Rókát szelídíthetsz magadnak. Miközben a vörös bundás testet ölt a fenyők és a havas háttér előtt, egy kicsit te is kapcsolódhatsz a benned élő gyermekhez, a ki nem mondott vágyaidhoz és elképzeléseidhez. Nem ígérjük, hogy az alkotófolyamat végére minden elképzelésed valóra válik, de azt igen, hogy talán olyan sikerélménnyel gazdagodsz, ami erőt ad ahhoz, hogy az élet egyéb területein is elkezdj cselekedni, és megtedd az első lépéseket a legjobb önmagad fel.

 

Olaf jött, látott és répaorral győzött

Téli festmények, Alkotásutca, Hóbarát

 

A Jégvarázs a felnőtteket is elrepíti a mesék semmihez sem fogható világába, ahol minden lehetséges. Olaf széles mosolyának megfestése bizonyosan jókedvre derít, ha pedig a festős kalandra a gyermekeddel együtt érkezel, ketten élhetitek át az alkotás örömét. Az már más kérdés, hogy így két Hóbarát vigyorhóembernek kell helyet találnotok otthon, de hát mint a régi Jégvarázs mondás tartja, sok jó Olaf kis helyen is elfér…habár, az egyik festményből akár ajándék is lehet valakinek. 

 

Apropó ajándék: ugye mondanunk sem kell, hogy az élményfestés karácsonyi ajándéknak is tökéletes!


 

Adventi koszorú workshop: alkoss a saját...
Fluid art: az elronthatatlan folyékony f...
Fesd meg saját remekműved
Elkészítem!
 Léghajó
Július
22
Hétfő
18:00
7
Budapest
Léghajó - Szinyei Merse Pál Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
A Hullám
Július
22
Hétfő
18:00
7
Budapest
A Hullám - Kacusika Hokuszai Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Budapest
Július
23
Kedd
18:00
0
Budapest
Budapest - Ismeretlen Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Napraforgók
Július
24
Szerda
18:00
3
Budapest
Napraforgók - Van Gogh style Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Liliomfa
Július
24
Szerda
18:00
2
Budapest
Liliomfa Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Megnézem az összeset!
A méregdrága és a mérgező - Megdöbbentő festék-alapanyagok
A méregdrága és a mérgező - Megdöbbentő festék-alapanyagok
A Mona Lisa elrablása
A Mona Lisa elrablása
Van Gogh új dimenziói - immerzív kiállítás
Van Gogh új dimenziói - immerzív kiállítás