hu | en
Tökösen őszi dekoráció ötletek, avagy így fokozd a kuckózós élményt pénztárcabarát módon
2023. 11. 15.

Korán sötétedik, hajnalban köd gomolyog, a felhők gyakran eltakarják a napot, a levegő pedig csípősen hideggé válik. Az előző mondatot lehet utálkozva is olvasni, ám mivel az őszt cseppet sem érdekli, mit gondolsz róla, a saját érdeked, hogy valamiképp megszeresd a sötétséget, a ködöt, a fellegeket és a bőrre pírt varázsoló zimankót. Ennek az egyik legjobb módja, ha engeded, hogy az alkotási láztól fűtve őszi díszbe öltözteted az otthonodat. Mutatjuk a legjobb és legegyszerűbb őszi dekorációkat, amelyekkel melegséget csempészhetsz a négy fal közé!

 

Őszi dekorációk: az ár faktor megszelídétése

A legtöbb lakberendezési üzletet már szeptember elején elárasztják az őszi dekorációk, ám ezek többsége igencsak sokba kerül. És bár tény, hogy a jó minőségű dísztárgyak évekig elkísérhetnek, az ízlésed és a trendek gyorsan változhatnak, így sokkal jobb, ha magad készíted el a különféle lakásszépítő csecsebecséket. Arról nem beszélve, hogy a kreatív alkotási folyamat olyan flow élmény, amit jó évszakról-évszakra újra átélni.

 

A tökös koszorú lágysága

őszi dekorációk, mini tökös koszorú

 

Egy hobbiboltban vagy kertészeti áruházban szerezz be egy natúr koszorút, majd egy kellemes kirándulással összekötve gyűjts némi mohát, erdei termést és avarba illően színes falevelet, valamint zsákmányolj néhány mini dísztököt. Ezt követően már csak egy ragasztópisztolyra és némi kreativitásra van szükség: ragaszd fel a mohadarabokat a köszörúra afféle zöld alapnak, majd tetszés szerint applikáld rá a színes leveleket, terméseket és persze a mini dísztököket. Az eredmény lakberendezési magazinba illő lesz, főleg, ha a koszorú közepén egy illatos gyertyát is meggyújtasz.

 

Tök elegáns opciók

Arany, ezüst és hófehér dísztökök, ízléses elrendezésben…Az irigylésre méltó Instagram fotók és Pinterest képek főszereplői ők, ám ha nincs “kedved” a súlyos árcédulákkal sújtott bolti verziót beszerezni, vásárulj néhány sima felületű tököt, aztán pedig elő az akrillfestékkel és az ecsetekkel, és kezdődhet a pingálás! A tökfestés családi és barátnős progamnak egyaránt ideális, hiszen a tök felülete tök-életes vászon, az egyszínű verziók mellett különféle cikornyás mintákkal is kísérletezhetsz. 

 

Bónusz ötlet: fogj néhány szép ívű falevelet, préseld le, majd egyszerűen ragaszd rá a tökre. Sőt, ha igazán különleges végeredményt szeretnél, a lepréselt levélkéket először fesd le a neked tetsző színre, és így rögzítsd a tökre. 

 

őszi dekorációk, kreatív, levelekkel dekorált tök

 

Tök és textil: egy takaros találkozása

Ha a tökfestést ecsetleg pemzlipocsékolásnak tartod, semmi gond, van egy pénzügyi szempontból is barátságos alternatívánk; igaz, némi anyagra szükséged lesz. Vásárolj néhány méter őszi hangulatú textilt vagy dekorpapírt, és ragaszd rá a tökökre, ügyelve arra, hogy a szárat kihagyd a bugyolálós hadműveletből. Az eredmény? Káprázatosan egyedi tök-kompozíciók!

őszi dekorációk, textillel dekorált tök

 

Használd ki a november utolsó napjait, hogy kiélvezd az őszi hangulatot, hiszen már csak hetek kérdése, és páros lábbal rúgja be az ajtót a karácsonyi őrület, amikor Mariah Carey és az ünnepi dekorációt egyaránt teret követel az életünkben….
 

Képek forrása: https://www.countryliving.com/diy-crafts/g1533/fall-crafts/


 

Barabás Miklós kiállítás a Nemzeti Galér...
Adventi koszorú workshop: alkoss a saját...
Fesd meg saját remekműved
Elkészítem!
Tacsi
November
29
Szerda
18:00
3
Budapest
Tacsi - Ismeretlen Ár: 11 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Balatoni nyár
November
30
Csütörtök
16:30
0
Budapest
Párosan is megfesthető
Balatoni nyár Ár: 11 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Megnézem az összeset!
Adventi koszorú workshop: alkoss a saját inspirációd szerint
Adventi koszorú workshop: alkoss a saját inspirációd szerint
Tökösen őszi dekoráció ötletek, avagy így fokozd a kuckózós élményt pénztárcabarát módon
Tökösen őszi dekoráció ötletek, avagy így fokozd a kuckózós élményt pénztárcabarát módon
Barabás Miklós kiállítás a Nemzeti Galériában
Barabás Miklós kiállítás a Nemzeti Galériában