hu | en
Tuti esküvői tippek és ötletek, amivel sok pénzt megspórolhatsz
2019. 05. 21.

#1 Időben kezdj el szervezkedni!

Ne hagyd a dolgokat az utolsó pillanatra, egyrészt mert a kapkodás általában nem szokott jól elsülni, másrészt akár hiszed, akár nem, de egy későn kezdett esküvőszervezés többe fog kerülni, mintha időben nekiállsz. Drágább termékek és drágább szolgáltatások választásába kényszerülhet az ember, tehát ne halogasd a dolgot, állj neki minél hamarabb!

#2 Legyen az internet az esküvőszerveződ!

Jó dolog az esküvőszervező, és persze sok terhet és gondot le tud venni a vállunkról, de borsosan meg is kéri az árát. Szerencsére az internet számtalan lehetőséget kínál számunkra - bátran meríts ötletet a legnépszerűbb képmegosztó közösségi oldalakról, nem fogod megbánni!

#3 A gyűrű kiválasztása

Amikor elkezd az ember esküvői gyűrűt nézni, akkor hamar szembesül azzal a helyzettel, hogy az ékszerbolti kínálat sok szépséget rejt ugyan, de sokkal drágább, mint ha egy ötvöst bízunk meg a munkával. Nem mellesleg ebben az esetben valóban személyre szabott gyűrűt viselhetünk egy életen át. Például arra gondoltál már, hogy a régi családi ékszereket is be lehet olvasztani? Nem csak olcsóbb, de egyben egy nagyon szép gesztus is az örökség újrahasznosítására.

#4 Esküvői meghívók, ültetőkártyák

Van ugyan arra is lehetőség, hogy bolti, előre gyártott meghívókat használjuk, vagy fel is fogadhatunk egy designert, de ha spórolni szeretnénk, akkor érdemes saját magunknak legyártani ezeket. Értékesebb, személyesebb, és a meghívottak is jobban fognak örülni neki. Az tény, hogy Időigényes, de hát időben kell elkezdeni a szervezkedést, ahogy azt már javasoltuk. Használd a fantáziád, papír, szalagok, szárított virágok, bármi, amit csak szeretnél, ötletekért pedig bátran nézz szét az interneten, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Ha az esküvői meghívók jól sikerülnek, és örömödet leled a dologban, akkor nincs megállás, jöhetnek az ültetőkártyák is! Sőt, a családnak szánt apró ajándékok is sokkal értékesebbek, ha a saját kezeddel készíted - csak egy kis kézügyesség és fantázia kell hozzá.

#5 Csak a legfontosabb embereket hívjátok meg!

A vendégsereg létszámának szűkítésével sok költséget megspórolhat az ember lánya, persze azt sem szabad elfelejteni, hogy ez rendkívül sok feszültséget generálhat a családon belül. Hozzatok meg egy döntést a létszámot illetően, és csak azokat hívjátok meg, akik valóban fontosak a számotokra. Mindenki azt fogja mondja, hogy “ez a Ti napotok, és az a lényeg, hogy olyan legyen minden, ahogy azt Ti megálmodtátok”. Igen, ezt mondják, de ha nem hívjátok meg őket, akkor megsértődnek. Ezen a ponton azonban érdemes mérlegelni: valóban olyan fontos, hogy ne sértődjön meg egy évek óta nem látott nagybácsi, aki még a vőlegényeddel sem találkozott soha? A rokonoknak nem a szertartás napján kell a közeli hozzátartozót alakítani, hanem az egész életed során. Aki nem fektet elég energiát a kapcsolatotokba, az ne csodálkozzon, ha az esküvői tortából sem kap egy szeletet se. Ne felejtsd, ez a Ti napotok, azt hívtok meg, akit Ti akartok!

#6 Járt utat járatlanért el ne hagyj!

A legtöbbünknek szerencsére van olyan barátnője, aki nagyon jól sminkel, kérd fel őt, legyen ez az ő nászajándéka például. Ha nincs ilyen barátnőd, akkor szerezni kell egyet - tudod, időben kezdj el szervezkedni :) Ne feledd, minden, ami esküvővel kapcsolatos, az az esetek döntő többségében felszorozza az árakat, ne adj ki irreálisan nagy összeget olyanért, ami nem éri meg.

Ha jó a fodrászod, akkor a világ kincséért se cseréld le erre az egy napra. Lehet, hogy valaki esküvői kontyokra specializálódott, de ha nem ismered, esetleg nincs meg a kémia, és olyan hajkoronát készít neked, ami nem tetszik, akkor az egész napodnak lőttek. Arról nem is beszélve, hogy fényképek is készülnek majd a nagy napon, ha esetleg el is felejtenéd a fodrász okozta balesetet, akkor lesz ami emlékeztessen.

#7 A menyasszonyi ruha

A nagy napra szánt ruhával kapcsolatban több lehetőségünk is van. Egyrészt el lehet menni egy esküvői ruhaszalonba, és meg is lehet venni álmaink ruháját, de készülj fel, ez a verzió nem fogja kímélni a pénztárcádat. A vásárlás mellett a másik lehetőség a ruhakölcsönzés. Ez is népszerű, de szintén nem olcsó, ráadásul előtted is viselte már menyasszony, és utánad is fogja, szóval se nem túl személyes, se nem túl különleges ez a megoldás. A mi tippünk, hogy keress egy szuper varrónőt, és készíttesd el vele álmaid ruháját. Ha megtalálod a megfelelő szakembert, akkor a bolti ár feléért olyan mesés ruhakölteményed lehet, amilyet csak akarsz - ráadásul emlékbe is elteheted.

#8 Az italok

Lehetőség szerint válassz olyan esküvői helyszínt, ahol nem kötelező fix italcsomagot vásárolni, hanem megengedik, hogy ti vigyétek a lagzira a röviditalokat. Ezzel a húzással rengeteg pénzt lehet spórolni, és különben is, nincs az az italcsomag, amely tartalmazza a nagyapád házi pálinkáját. Szerencsére elég sok rendezvényhelyszín egyre rugalmasabb ezzel a kérdéskörrel kapcsolatban, úgyhogy mindenképpen dobjátok be az ötletet, ha oda kerül a sor, biztos, hogy lehet találni valami kompromisszumot, amivel mindenki jól jár.

#9 A torta

Az esküvői torta esetében halmozottan igaz, hogy az alkalom apropóján az egekbe szöknek az árak. Ha esetleg te magad nem vagy egy konyhatündér, attól még a családban, vagy a barátaid között biztos találsz olyat, aki jó ebben.

#10 DIY esküvői csokor

Hidd el, ha a meghívót, az ültetőkártyákat, és a dekort már megcsináltad, akkor a csokor meg sem fog kottyani. Csak ki kell menned a virágpiacra, ki kell választani a virágokat, és egy nagyszerű youtube tutorial videó alapján el is készítheted álmaid csokrát.

+1 Legyetek Ti a DJ-k!

Az esküvői zenekarok ára a csillagos eget verdesi, de még egy DJ sem túl olcsó egy egész estére. Ráadásul mindkettő kockázatos is, hiszen hiába beszélitek meg, hogy milyen zene szóljon a nagy napon, simán benne van a pakliban, hogy tömegoszlató muzsikákkal szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Szerencsére erre is van megoldás, a völegényeddel válogassátok össze a kedvenc dalaitokat, annyit, amennyi az egész estére elegendő, és indulhat a buli. Ráadásul így garantáltan olyan zenék fognak szólni az este során, amit mindketten imádtok.

Ha ezeket a tippeket megfogadod, akkor garantáltan sok pénzt megspórolhatsz, amit meg így nyersz, azt el lehet költeni mondjuk egy csodás nászútra - mit szólsz?

Frida Kahlo munkássága pszichológus szem...
(Majdnem) Minden a színterápiáról
Fesd meg saját remekműved
Elkészítem!
Liliomfa
Március
20
Szerda
18:00
1
Budapest
Liliomfa Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Északi fények
Március
21
Csütörtök
14:00
0
Budapest
Északi fények Ár: 11 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Erdei látogató
Március
21
Csütörtök
14:00
0
Budapest
Erdei látogató Ár: 11 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Elkészítem!
Mesevirágok
Március
22
Péntek
18:00
8
Budapest
Mesevirágok Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
A repülő lámpások éjszakája
Március
22
Péntek
18:00
0
Budapest
Párosan is megfesthető
A repülő lámpások éjszakája Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Megnézem az összeset!
Kis színes: életünk árnyalatai  Nem minden fekete vagy fehér, de ez a cikk igen: a fehér szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai Nem minden fekete vagy fehér, de ez a cikk igen: a fehér szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai, Bordó, bíbor, kármin és burgundi, avagy a piros szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai, Bordó, bíbor, kármin és burgundi, avagy a piros szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai  Okker, citrom, narancs, mustár és kisliba, avagy a sárga szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai Okker, citrom, narancs, mustár és kisliba, avagy a sárga szín jelentése