hu | en
Szirmok és színek, avagy tavaszi festményhangulatok az Alkotásutcánál
2023. 03. 02.

Itt a tavasz, végre-végre itt a tavasz! A természet készen áll rá, hogy idén is megajándékozzon a harsogóan zöldbe burkolózó fák látványával, a színpompás virágok szépségével és a reménytelien balzsamos levegő illatával. Noha még csak március van, és a növények egy része a föld alatt vagy az ágaiban gyűjti az erőt az ébredéshez, neked nem kell tovább várnod, ha szeretnél egy kis tavaszhangulatot csempészni az otthonodba. Összegyűjtöttük azokat a festményeinket, amelyek minden négyzetcentiméterükkel a tavasz előtt tisztelegnek: fesd meg valamelyiket, éld át az alkotás örömét és gyönyörködj a mesterművedben!

Tipp: mivel közeledik a nőnap, a rózsaszál helyett akár egy élményfestéssel is meglepheted a párodat!

 

A tavasz bűvös illata

A tavasz bűvös illata, Alkotásutca, festmény színes virágokkal és égbolttal

Rejtély, hogyan bűvészkedik a természet, de tény, hogy február végén, március elején valahogy megváltozik a levegő illata. A tél komorságát felváltja a pezsdítő újjászületés hangulata, és hirtelen valahogy mi is bizakodóbbá válunk. Pontosan ezt az érzést közvetíti “A tavasz bűvös illata” címet viselő képünk: fesd meg nálunk, és vidd haza a tavasz optimizmusát!

 

Pillangó: önfeledtség szárnyakkal

Pillangó, Alkotásutca festmény, színes pillangó

Egy pillangó látványa valahogy kiszakít a hétköznapi mókuskerékből. Végigkövetni a légies állat röptét valóságos csoda: segít, hogy a figyelmed a jelen pillanatra fókuszáljon. Szerencsére a Pillangó című festményünkről a lepke sosem fog elröppenni, színes szárnyaival pedig szinte biztosan mosolyt csal az arcodra.

 

Tavasz a naplementében

Tavasz naplementében, Alkotásutca, naplemente virágos rét mögött

Naplementét nézni mindig lélekemelő: van benne valami földöntúli mágikusság. A tavaszi naplementék még lágyak és kifinomultak: gyengéden hordozzák magukban az új nap ígéretét. Ezen a képen a sárga ezer árnyalata játszik fogócskát a lilás tónusokkal: szívderítő látványt nyújt majd a legborongósabb napokon is!

 

Reggeli csicsergés

Reggeli csicsergés, Alkotásutca festmény, kék ég, tarka madarak ülnek az ágon

Vélhetően tavasszal is az ébresztőóra kelt fel a legmélyebb álmodból, ám amikor a szundi gomb lenyomása után félálomban ébredezve meghallod a madarak csiripelését, esetleg olyan szerencsés vagy, hogy némi vakítóan kék eget is meglátsz az ablakból….nos, akkor jó eséllyel átjár valamiféle megmagyarázhatatlan életigenlés. Sajnos nincs örökké tavasz, az ég nem mindig kék és olyakor a madarak is szünetet tartanak a trillában: pont ezért jó, ha megfested magadnak a “Reggeli csicsergést”, ami egész évben felébreszti a benned lévő tavaszi derűt.

 

Virágos bicikli

Virágos bicikli, Alkotásutca festmény, bicikli virágokkal díszítve

Tavaszi fényárban biciklizni indulni a természetben: olyan élmény ez testnek és léleknek, amit a kerekezés szerelmeseinek muszáj minden évben újra és újra megtapasztalni. A “Virágos bicikli” címet viselő festmény látványa gondolatban egy mediterrán vakáció hangulatát idézi meg; azt a homlokránc-kisimító életérzést, amikor biciklivel elindulsz a kacskaringós utcákon, hogy friss portékát vegyél a piacon….Tudjuk, ez egy giccsesen filmes elképzelés, de néha olyan jó elmerülni a képzelet birodalmában, nem igaz?

 

Neked melyik a kedvenc tavaszi festményed? Van ám egy bónusz képünk is, méghozzá Claude Monet Vízililiomja, ám ha valakinek, Monet-nak egész biztosan nincs szüksége arra, hogy extra leírással csináljunk kedvet az egyik leghíresebb alkotásának megfestéséhez.

 

 

Színek és szimbólumok, avagy hogyan hatn...
3 híres festőnő, akit eddig talán nem is...
Fesd meg saját remekműved
Elkészítem!
 Léghajó
Július
22
Hétfő
18:00
7
Budapest
Léghajó - Szinyei Merse Pál Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
A Hullám
Július
22
Hétfő
18:00
7
Budapest
A Hullám - Kacusika Hokuszai Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Budapest
Július
23
Kedd
18:00
0
Budapest
Budapest - Ismeretlen Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Napraforgók
Július
24
Szerda
18:00
3
Budapest
Napraforgók - Van Gogh style Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Liliomfa
Július
24
Szerda
18:00
2
Budapest
Liliomfa Ár: 13 990 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Megnézem az összeset!
A méregdrága és a mérgező - Megdöbbentő festék-alapanyagok
A méregdrága és a mérgező - Megdöbbentő festék-alapanyagok
A Mona Lisa elrablása
A Mona Lisa elrablása
Van Gogh új dimenziói - immerzív kiállítás
Van Gogh új dimenziói - immerzív kiállítás