hu | en
A világ leglátogatottabb kiállításai: ezekben a tárlatokban nem fogsz csalódni - 6. rész A 4K lézer ámulatba ejtő varázsa
2023. 06. 08.

Vannak klasszikus kiállítások. Azokra gondolunk, amikor a jegyvásárlás után engedelmesen battyogunk teremről teremre, el- és/vagy rácsodálkozunk a képekre, talán meghallgatjuk az idegenvezetőt is, majd jókora adag kultúrával (és gyakran egy kis múzeumozós derékfájással) gazdagodva távozunk. És akkor vannak azok a kiállítások, amelyek nem véletlenül kerülnek be a világ leglátogatottabb tárlatai közé. Ezekből hozunk nektek néhányat, szépen sorban. 

Jó-jó, többségükhöz el kell hagyni Magyarországot, de hát nincs elegánsabb, mint egy menő kiállításra ráfogni a következő kiruccanást!

A sorozat utolsó részében az atlantai Illuminarium kiállítás világába kalauzolunk el. Készülj, különleges élmény vár rád még így, a cikken keresztül is! 

 

Mi tud az Illuminarium kiállítás, amit más nem?

Képzelj el egy kiállítást, ahol minden érzékszervedre egyszerre hatnak. A lézer projektorok látványvilága, a hangeffektek, a mozgó elemek (például a rezgő talaj), illetve az adott tematikához illő illatok triója egyedülálló kalandot kínálnak. Ráadásul mindezt úgy élheted át, hogy még VR szemüveget sem kell felvenned. Mutatjuk, milyen témákkal találkozhatsz akkor, ha a közeljövőben úgy döntesz, hogy veszel egy nagy levegőt, és megleped magad egy Atlantába szóló repjeggyel.

 

világűr felvétel, csillagok és galaxisok


A világűr titkai: galaktikus utazás

Vannak a világnak olyan részei, ahová klasszikus módon sosem jutnánk el. Ilyen például a világűr, ahová egyelőre “földi halandó” nem tud kiruccanni, hogy megtapasztalja, milyen érzés például a Holdon sétálgatni. Az Illuminarium ‘Space’ névre hallgató tárlatán azonban ez is lehetséges: megtapasztalhatod, milyen lenne belerúgni a Hold felszínét borító porba vagy épp megcsiklandozni a Szaturnusz gyűrűjét. “Űrjítően” eszelős, nem igaz?

 

Ugorj bele a nyúlüregbe

Alíz Csodaországban részlet, Nyúl és az óra

Az Alíz Csodaországban világa majdnem olyan izgalmas, mint Salvador Dalí agytekervényeket megmozgató festményei. Ám amíg a Dalí képeket nem lehet belülről megismerni, addig Lewis Carroll univerzuma most minden látogató előtt megnyílik. Ugorj be a nyúlüregbe, kavard fel a (tea)vizet a Kalapos csészéjében vagy vedd üldözőbe a Cheshire Macskát a mágikus erdőben. A kiállítás ezen installációja tökéletes bizonyítéka annak, hogy a mesék távolról sem csak a gyerekeknek valók!

 

Életre kel a szavanna

szavanna, oroszlán

Lássuk be, a valóságban nem túl biztonságos csak úgy egy szavannán grasszálni, hiszen ki tudja, mikor bukkan fel egy éhes oroszlán…Az Illuminarium kiállításon azonban veszély egy csepp sincs, ámulatba ejtő, interaktív látványvilág viszont annál több. 

Összekacsinthatsz a világ legegzotikus vadállataival, megnézheted, mennyire esik le az állad egy afrikai napfelkeltétől, és elmerülhetsz a kenyai csillagos égbolt végtelenségében.

 

Koccintós kuriózum felnőtteknek

koktél éjszaka

Az Illuminarium felnőtteknek szánt része nem a spéci tematika miatt egyedi. Hanem azért, mert a világűrt, illetve a szavannák birodalmát bemutató tárlaton koktélozni is lehet. Persze mivel az alkoholfogyasztás Amerikában is csak a nagykorúak kiváltsága, így kizárólag 21 éven felülieket várnak.

 

Ha tehát olyan mázlista vagy, hogy a közeljövőben Atlantába utazol, ne hagyd ki a világ egyik leglátogatottabb kiállításának számító Illuminariumot!

3 híres Pop-art alkotás, amit lehet, hog...
Nem a méret a lényeg, hanem a rejtett ér...
Fesd meg saját remekműved
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Absztrakt tájkép workshop
Április
27
Szombat
09:30
0
Budapest
Absztrakt tájkép workshop Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Csónak a naplementében
Április
27
Szombat
09:30
0
Budapest
Párosan is megfesthető
Csónak a naplementében Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Pingvinek - választható színnel
Április
27
Szombat
14:00
0
Budapest
Párosan is megfesthető
Pingvinek - választható színnel Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Rókák
Április
27
Szombat
14:00
2
Budapest
Rókák Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Elkészítem!
A repülő lámpások éjszakája
Április
27
Szombat
18:00
1
Budapest
Párosan is megfesthető
A repülő lámpások éjszakája Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Megnézem az összeset!
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Kézművesen ajándékok anyák napjára
Egyedi vászonkép
Egyedi vászonkép
Kis színes: életünk árnyalatai  - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése
Kis színes: életünk árnyalatai - Smaragd, olíva, khaki és társai, avagy a zöld szín jelentése