hu | en
A számfestés egészségügyi előnyei, avagy miért jó neked, ha elmerülsz a pingálásban?
2023. 05. 18.

A számfestés egyre népszerűbb, amit az is igazol, hogy szinte lehetetlen olyan témát találni, amiből ne lenne legalább egy megfesthető kép. Nálunk, az Alkotásutcánál 18 féle kategória (pl. állatok, vallás, utazás, gasztronómia, pop art stb.) közül válogathatsz, és természetesen a megrendelt csomagban mindent megtalálsz, amire az alkotáshoz szükséged lehet (vászon, festék, ecsetek, festékek, akasztó.) Ha pontosan vagy majdnem pontosan betartod az utasításokat, garantáltan szuper lesz a végeredmény. Ez azonban csak a felszín, hiszen az ecsetelős-pepecselős pingálás közepette csodálatosan jótékony dolgok történnek a buksidban, amelyekért az egészséged és a kedélyállapotod is hálás lesz!

Mutatjuk a részleteket! 

számfestő kép - mosómedvék


 

Számfestős chill kontra mindennapos stressz

A 21. század villámsebességgel rohanó világában különösen fontos, hogy időnként lelassíts és megéld a pillanatot, mert az idegrendszer csak ilyenkor tud átváltani a zsizsgő szimpatikus “üzemmódból” a nyugis paraszimpatikus “üzemmódba”. És hogy ez miért elengedhetetlen? Azért, mert ez a nyugalmi idegrendszeri állapotod az, amikor az immunrendszer igazán tud dolgozni, és a szervezet képes regenerálódni. 

A számfestés során pontosan ez történik: amíg ugyanis a színek és a formák birodalmában csatangolsz az ecsetek segítségével, az agyad teljesen kikapcsol; te pedig megnyugszol, ellazulsz és megszabadulsz az esetleges feszültségektől. 

 

számfestő kép  - tenger stéggel

Figyelem és koncentráció

Azzal, hogy hosszú ideig egy dologra összpontosítod a figyelmedet – nevesül arra, hogy a megfelelő számozású formákba felvidd a megfelelő színeket – alaposan megdolgoztatod az agyad azon részét, amely a fókuszálásért felel. Olyan, mintha egy kemény edzésnek tennéd ki, amelynek hatására éppúgy fejlődni fog, mint az izomzatod egy zúzós konditermi kaland után. 

 

Az alkotás sikerélménye

Parányi pettyekbe pontozni a kijelölt árnyalatokat…nos, olyasfajta kihívás ez, amely a legtöbb embernek valamennyire próbára teszi a kitartását és a türelmét. Pont, mint a puzzle: mindegy, mennyire élvezed a darabok rakosgatását: biztosan eljön az a pont, amikor megszólal a belső hangod, hogy “na de most már aztán legyen kész!” Amikor pedig ezen sikerül átlendülni, és összeáll előtted a kész alkotás, az olyan fenomenális sikerélmény lesz, amely mellől nem hiányozhat az örömért és boldogságért felelős hormon duó, az oxitocin és az endorfin kettőse.

 

számfestő kép - olasz falu éjjel

 

Meditatív tevékenység

A számfestő képekkel való szöszmörgés felér egy mély meditációval. A meditáció pedig olyan az agyadnak, mint egy afféle spa-élmény: élvezni fogja, utána pedig sokkal jobban fog teljesíteni a hétköznapi teendők során. Amit hátha a főnököd is értékelni fog!

 

Fejleszti a motoros készségeket 

A motoros készség alatt nem azt értjük, hogy holnaptól menni fog az egykerekezés a legújabb sportmotorral…hanem azt, hogy a kis ecsetekkel való zsonglőrködés miatt ügyesebbé válnak a finommozgások és javul a koordinációs készség. Ettől még persze simán leverheted a lámpát a könyököddel, de legalább ügyesebben fogod tudni összeragasztani a darabjait…????

 

számfestő kép - híres festők társasága

Konklúzió: a számfestő készletet voltaképp receptre kellene felírni mindenkinek, aki szereti kézműveskedni, és örömmel ajándékozza meg magát néhány órányi teljes nyugalommal, amikor kedvére alkothat valami csodaszépet!

Neked melyik a kedvenc számfestő témád? 


 

Egészséges reggeli, avagy zabkása helyet...
3 híres Pop-art alkotás, amit lehet, hog...
Fesd meg saját remekműved
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Pillangók a réten
Június
24
Hétfő
18:00
0
Budapest
Pillangók a réten Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Szafari
Június
26
Szerda
18:00
3
Budapest
Párosan is megfesthető Gyermekeknek is!
Szafari Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Erre az időpontra már elfogytak a helyek!

Elkészítem!
Északi fények
Június
27
Csütörtök
14:00
0
Budapest
Északi fények Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Elkészítem!
Buddha mosolya
Június
28
Péntek
18:00
11
Budapest
Különleges technika
Buddha mosolya Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1136 Pannónia u 30
Elkészítem!
Szarvasok a naplementében
Június
28
Péntek
18:00
10
Budapest
Szarvasok a naplementében Ár: 12 490 Ft
Helyszín: Budapest, 1064 Izabella utca 91/a
Megnézem az összeset!
A méregdrága és a mérgező - Megdöbbentő festék-alapanyagok
A méregdrága és a mérgező - Megdöbbentő festék-alapanyagok
A Mona Lisa elrablása
A Mona Lisa elrablása
Van Gogh új dimenziói - immerzív kiállítás
Van Gogh új dimenziói - immerzív kiállítás